Hello, Tamás vagyok, php technológiai vezető

  • #php
  • #Corbis
  • #csapat
  • #technology
  • #Spica

“2011 augusztusában jöttem a Virgóhoz technológiai vezetőként. Amikor megérkeztem, alapvetően még egy Java-s cég volt, mindössze három php-s fejlesztővel, az első projekteket összesen négyen csináltuk. Innen kezdtünk növekedni, és 6 év alatt odáig jutottunk, hogy ma már négy külön csapat dolgozik egymás mellett.

Építkezés

Szakmai oldalról mindenért én feleltem, és minden percét élveztem. A főbb feladataim azóta is a Virgo CMS- és portálrendszerének (Spica), és az erre épülő e-kereskedelmi keretrendszerünknek (Virgo Corbis) a fejlesztése. Ez a két rendszer rengeteg további óriásprojekten ível át, és biztosítja az alapokat, így különösen nagy és állandó figyelmet érdemelnek. A Spica alapjait még a legelső projektben raktuk le, és azóta is személyes mérföldkőnek tekintem.

Ha azt nézzük, hogy hány órát fektettem ebbe az egészbe, akkor soknak tűnhet, de nekem ez a hobbim is. Ma már persze más egy kicsit minden, a hétköznapok során például sokkal kevesebbet programozok, mint régen, de a szabadidőmet, ha tehetem, még mindig ezzel töltöm.

Felelős vezetés

Megalakulása óta tagja vagyok a Chief Technology Boardnak. Ez a cégen belüli miniszervezet felel azért, hogy meghozza a cég életében fontos technológiai döntéseket.

Fontosnak tartom, és amikor megkérdezik tőlem, mindig elmondom, hogy a felelős vezetés nemcsak a technológiai felkészültséget foglalja magában. Kiemelt szerepet kell tulajdonítsunk a tudásmegosztásnak is, hiszen a legnagyobb tudásnak is csak akkor van értelme, ha van kinek továbbadnunk. Ezt annyira komolyan gondolom, hogy jelenleg is egy onboarding és képzési rendszer kialakításán dolgozom, de emiatt van az is, hogy viszonylag sokat magyarázok egy táblánál, ha bejön valaki, könnyen lehet, hogy ott talál.

Ha jobban megnézzük, minden feladatomnak van egy erős, közös gerince - valószínűleg ezért is mondom mindig, hogy a munkámban gyakorlatilag mindent szeretek - ez pedig nem más, mint a rendszerszemlélet, a termékek, de leginkább a kihívások. Én ezekkel együtt vagyok teljes.”

Kapcsolat

Kérem írjon üzenetet!
Kérlek olvasd el és fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!