Otthon Centrum

A magyarországi lakóingatlan-piac vezető szereplője

  • #Apache Lucene
  • #MySQL
  • #PHP Symfony Framework
  • #Virgo Corbis
  • #Bootstrap
  • #RestAPI

Otthon Centrum

A 2000-ben indult cég alapítása óta a magyarországi lakóingatlan-piac egyik vezető szereplőjeként őrzi pozícióját, folyamatosan fejlesztve nemcsak a fő profilját jelentő ingatlanközvetítési feladatköreit, hanem hitelközvetítési, befektetési- és ingatlanfejlesztési tanácsadó szerepét is. A Virgót akkor keresték meg, amikor az elvárásaikat maximálisan kiszolgáló weboldalra volt szükségük, ami nemcsak az ingatlanos szakmát, de a vásárlókat is korszerű szolgáltatásokkal tudja segíteni.

Kihívások

A legnagyobb kihívást az óriási adatbázis egyénre szabhatóságának megalkotása jelentette. Megoldást kellett találnunk arra, hogy a rendszert használó regisztrált felhasználók menteni tudják kereséseik eredményét, hogy lehetőségük legyen a korábban megtekintett ingatlanok listázására, ingatlanok összehasonlítására, egyedileg paraméterezett értesítések fogadására, és saját térkép létrehozására is.

Folytonosság, és óriási adatmennyiség

Mivel az Otthon Centrum több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza, különösen nagy feladatot jelentett a folytonosság megteremtése, mikéntbiztosítható a meglévő ingatlan adatbázis migrálása mellett a felhasználók zavartalan átemelése is. Külön érdekesség volt, hogy a centrum által használt backoffice rendszert (HIPER) hogyan integráljuk, hiszen két irányú mozgást kellett biztosítanunk: az új ingatlanok rögzítése történhetett a portálon - ebben az esetben a backoffice irányába zajlott egy szinkronizáció - másrészt voltak ingatlanok, melyek a HIPER-ből kerültek át a portálra. Mindkét esetben lehetőséget kellett biztosítanunk az ingatlanok adatlapjainak utólagos módosítására is.

Mobilbarát megjelenés

Kutatásaink során nyilvánvalóvá vált, hogy az ingatlanpiacon nem lehet megoldás egy mobilalkalmazás: a vásárlók többsége ugyan használja és igényli a mobil felületet, mégis csupán rövid ideig kerül kapcsolatba az Otthon Centrummal, így nem elvárható, hogy egy applikációt letöltsenek és telepítsenek telefonjukra. Minél kevesebb kompromisszumot keresve a reszponzív technológia mellett döntöttünk, és olyan felületeket hoztunk létre, melyek minden eszközről megtekinthetők, ugyanakkor figyelembe vettük az elsődleges funkcionalitás elvét, azaz az ingatlankeresés és adatlapok megjelenítésének kiemelését és hangsúlyozását.

Kapcsolat

Kérem írjon üzenetet!
Kérlek olvasd el és fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!