JóAutók.hu

Használtautóhirdető portál

 • #Apache Lucene
 • #Spica
 • #VueJS
 • #NodeJS
 • #PHP Symfony Framework
 • #MySQL

JóAutók.hu

A JóAutók.hu használtautóhirdető portál 2017 nyarán startolt el Magyarországon. A honlapot az-az alap feltevés hívta életre, hogy a használtautópiac gyakran átláthatatlan és kockázatos a laikus vásárlók számára. Ezen megoldásközpontú látásmód szemléletében alakították ki a honlap legfőbb minőségbeli különbségét az átlag használtautó portálokhoz képes, ami nem más, mint a biztonságos, megbízható és kényelmes vásárlás lebonyolítása. Ezen feltételek biztosítására a népszerű és nagy szakmai múltra visszatekintő Totalcar autós hírportál volt a fejlesztők segítségére, hogy csak a lehető legrelevánsabb és megbízható információk jelenjenek meg a honlap felületén.

A munka során a legfontosabb szempontok a következők voltak:

Az autókereskedői és E-commerce értékesítési szakma legfontosabb eleme, hogy az ügyfelek egy megfelelően reszponzív és a letisztult felülettel találkozzanak, ahol a lehető legyorsabban és egyszerűen meg tudják jeleníteni a hirdetéseiket. A projekt megvalósítása kapcsán stratégia fontosságú volt a kereskedői partnerek megbízhatóságának igazolása, valamint ez alapján a honlap keresési metódusának újradefiniálása, melynek eredménye képpen egy átlátható és megbízható hirdetési rangsor alakul ki.

Technológia

Az implementációt az alábbi technológiai alapokon végeztük el:

 • PHP Symfony Framework
 • Spica
 • VueJS
 • NodeJS
 • MySQL
 • Apache Lucene

Fontosabb kihívások

Fejlesztőink elsődleges célja egy olyan reszponzív portál megálmodása és fejlesztése volt, mellyel többlet értéket termet felhasználói számára és a korábbi használtautó honlapokhoz képest gyorsabb, átláthatóbb és biztonságosabb tranzakciók lebonyolítását teszi lehetővé, mind vásárló, mind pedig eladói oldalon.

Igazolt biztonságos partnerek és hirdetések

A célpiaci viselkedés elemzése során arra a következtetésre jutottunk, hogy a használtautó kereskedelem kapcsán hangoztatott legfontosabb elem a biztonság, lekérdezhetőség és átláthatóság biztosítása vásárlói és eladói oldalról egyaránt. Ennek megoldására egy olyan rendszert hoztunk létre, melyben partnereink minden releváns, hirdetéssel kapcsolatos információi, hozzáférhetőek és ellenőrizhetőek a Belügyminisztérium hivatalos adatbázisa (KEK KH) alapján.

A keresési preferenciák újradefiniálása

Miután a JóAutók.hu új alapokra helyezte az eddig megszokott keresési prefenciákat, fejlesztőink célja egy teljesen új és eddig nem látott algoritmus kialakítása, melynek végére a felhasználó hosszas keresés nélkül találja meg a számára legmegfelelőbb partnert és a hozzá tartozó gépjárművet.

Letisztul, reszponzív kezelőfelület

Fejlesztőink végig az agilis termékfejlesztés szemléletében valósították meg a honlap strukturális és felületi dizájnjának felépítését, melyet a szakma és felhasználók állandó visszajelzési alapján alakítottak ki. Ennek eredménye képpen egy olyan letisztult és reszponzív felület született, mely az ergonómia és magától értetődő használat minden feltételének eleget tesz. Így téve kényelmessé, letisztulttá és gyorssá a felhasználói élmény biztosítását.

Kapcsolat

Kérem írjon üzenetet!
Kérlek olvasd el és fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!