Állás.hu

Az álláskeresési portál

  • #Apache Lucene
  • #MySQL (Maria DB)
  • #PHP Symfony Framework

Állás.hu

Az Állás.hu álláskeresési portál 2017 nyarán startolt el Magyarországon. A honlapot az a kritikus statisztikai felmérés hívta életre, hogy a munkaerőpiacon jelenleg 50 ezer betöltetlen állás van és átlagosan 18 hónapot kell várni arra, hogy új állást találjon. Ezen megoldásközpontú látásmód szemléletében alakították ki a honlap legfőbb minőségbeli különbségét, ami a tapasztalat alapú szelektálási mód és ennek releváns priorálása.

A munka során a legfontosabb szempontok a következők voltak:

Az utóbbi éveben megnövekedett munkaerő kereslet hatására a hirdető portáloknak egyre nagyobb problémát jelent a sokszor strukturáltalan önéletrajzok szelektálása, egyesesetekben 5-600 jelentkező közül kell megtalálniuk a legalkalmasabb jelölteket. A fenti munka rendkívül munka- és időigényes és valójában nem hatékony, ugyanis a jelentkezések 2%-a releváns. Ezt az állapotot gondolta újra és bírálta felül az allas.hu csapata, akik a megszokott önéletrajz alapú pályázás helyett a valódi tapasztalatokra, képességekre és készségekre alapozva kapcsolja össze a munkadót és a
munkakeresőt. A munkák között böngészve a felületen azonnal láthatóvá válik az, hogy az adott állás követelményei mennyire illenek a profilban megadott címszavakhoz, azaz hány százalékban illik hozzájuk a megpályázott munka.

Technológia

Az implementációt az alábbi technológiai alapokon végeztük el:

  • PHP Symfony Framework
  • MySQL (Maria DB)
  • Apache Lucene

Fontosabb kihívások

Fejlesztőink elsődleges célja egy olyan reszponzív portál megálmodása és fejlesztése volt, mellyel többlet értéket termet felhasználói számára. Az általános álláskereső honlapokhoz képest nem pozíciók szerint lajstromozza az állásokat, hanem kompetencia, érdeklődés és egyéb releváns információk alapján.

Nincs több önéletrajz

A portál forradalmi ötletének köszönhetően nem kell többé önéletrajzokkal foglalkozni. Elég, ha megadjuk érdeklődésikörünket, kompetenciánkat és az oldal el is végzi a szükséges számításokat a releváns pozíciók megjelenítéséhez.

Újra gondolt relevanciaalgoritmus

Miután az allas.hu új alapokra helyezte az eddig megszokott keresési preferenciákat, fejlesztőink célja egy teljesen új és eddig nem látott algoritmus kialakítása volt. Ennek eredménye képpen egy olyan rendszer született, melyben a felhasználók személyre szabottan és pontos információk alapján találhatják meg álmaik állását.

Pontos és reszponzív kezelőfelület

Fejlesztőink végig az agilis termékfejlesztés szemléletében valósították meg a honlap strukturális és felületi dizájnjának felépítését. Ezt a szakma és felhasználók állandó visszajelzései alapján alakították ki. Ennek eredménye képpen egy olyan letisztult és reszponzív felület született, mely a gyorsasága mellett pontosabb és relevánsabb információkat szolgáltat állás- keresői és hirdetői oldalról egyaránt.

Kapcsolat

Kérem írjon üzenetet!
Kérlek olvasd el és fogadd el az adatkezelési tájékoztatót!